szöveg
Tippek, tanácsak

Sínes karnis

A „dán” sínes karnis a leggyakoribb függönytartó megoldás. Ide soroljuk azokat az karnisokat, ahol a függönytartó csúszka egy belső pályáján mozog. A különféle karnisokat egy, két vagy tetszőleges számú sínpályával készítjük.

A karnis könnyűek, mivel alapanyaguk alumínium illetve műanyag. Az  alumínium karnisok nagy teherbírásúak. A „dán” karnisok legtöbbje íves karnisok készítésére is kiválóan alkalmas. A teherbírást és a hajlíthatóságot a kiválasztott karnis típusa határozza meg.

A sínes karnisok felszerelhetőek falra, mennyezetre.

A kétsínes karnisok készülhetnek előlappal illetve előlap nélkül. Előlapos karnisnál az előlap eltakarja a sínpályát. Az előlapos karnis előlapja készülhet tépőzáras kivitelben így praktikusan rögzíthető rá drapéria mellyel eltakarhatjuk az egész karnist így a belső tér kialakításakor a karnisok látványa nem befolyásolja a kialakítandó stílust.

 
A sínes karnisok maximum 6 méter hosszúságban rendelhetőek.

A sínes karnisok előnyei:

- kedvező ár
- hosszú az élettartama
- bolt- és bástyaívben hajlítható (nem minden típus)
- halk működtetés
- kezelése lehet kézi, zsinóros vagy motoros
- falra és mennyezetre egyaránt rögzíthető
- a függöny könnyen leszedhetőek illetve felrakhatóak.

Az önnek leginkább megfelelő karnis kiválasztásában kérje tapasztalt kollégáink segítségét.

A karnisok méretre történő elkészítését rövid határidőre vállaljuk, és igény szerint a helyszínen felszereljük.

Mosás, szárítás, vasalás
Napjaink háztartásának egyik fontos célja, hogy a megkerülhetetlen „házi feladatok” gyorsan és észrevétlenül készüljenek el. Azzal bizonyára olvasóink is egyetértenek, hogy az egyik legunalmasabb elfoglaltságot a mosás, szárítás és vasalás ördögi köre jelenti, amelynek ráadásul sosem lehet a végére érni.
 
 

Átlátni rajtuk - Térnövelő praktikák
Ha kicsi a rendelkezésünkre álló, berendezendő tér, fordítsunk hátat a hagyományos lakberendezési irányzatoknak és tegyünk kirándulást a legújabb, „trendi" tárgyak világában. Feltűnő, hogy napjaink formatervezői egyre gyakrabban használják alapanyagként a könnyed hatású, átlátszó matériákat, mint az üveg, vagy plexi.

Megfelelő háttér
Az egyes szobák karakterét nagymértékben befolyásolja a teret határoló falak és a mennyezet együttes látványa. Ha ezek díszítéséhez a megfelelő színeket és mintákat használjuk, kedvezően befolyásolhatjuk enteriőrünk hangulatát és térérzetünket is.

Álmaink helye
Hálószobánk legfontosabb darabja az ágy. Vásárlásakor – az esztétikai szempontokon túl – szenteljünk kiemelt figyelmet a matrac, valamint az ágy- és lécbetétek minőségének. A jó matrac kemény, ugyanakkor rugalmas. A korszerű ágybetét ellazítja és megnyújtja gerincünket, az ágy keretébe simuló lécbetét pedig követi testünk minden rezdülését.

© COPYRIGHT 2007 - LIZATEXT BT.